Voorwoord…???

Het is voor ons als redactie ontzettend leuk om te merken dat de leden steeds meer betrokken raken bij de Nieuwsbrief: foto’s en gedichtjes worden opgestuurd en we worden geattendeerd op leuke artikelen. De Nieuwsbrief is er tenslotte voor ons allemaal, hoe leuk is het dan dat we deze met elkaar kunnen samenstellen.

De zomer is inmiddels officieel begonnen, de vakanties komen in zicht, de wedstrijden zijn gepland; kortom, alles draait. Redactioneel is het dan ook een beetje komkommertijd… Qua wedstrijden is nog wel het één en ander te melden, verderop leest u hier meer over. Ook mogen we weer nieuwe leden verwelkomen. We hopen dat u deze Nieuwsbrief met plezier leest en misschien wordt u geïnspireerd om een leuke foto of verhaal in te sturen, wij kijken er naar uit.

De Redactie…


De uitdaging is daar…


Op 6 juli 2019 wordt er een heuse championship gehouden op Catharinenburg waarin een ieder wordt uitgedaagd, durft u deze uitdaging aan te gaan?

     


Beste Leden…


Door omstandigheden is de clubwedstrijd “Maurits Bokaal” op 21 juli gesponsord door Peter Maurits en Marjoke Tieleman verzet naar 5 oktober 2019.
De spelvorm is four ball better ball met 75% handicap verrekening.
Het is de 6e en laatste wedstrijd van de jaarcompetitie stableford.
Dit is een Koppelwedstrijd, waarbij u ZELF kan aangeven met wie u een koppel wilt vormen. Als koppel wel beiden inschrijven.
De wedstrijdvorm is Fourball better Ball.
Als flight van 2, speelt u elk individueel met uw eigen handicap, maar na het uitholen noteert u de slagen en stablefordpunten van degene die de meeste stableford-
punten heeft gescoord.
De inschrijving voor deze wedstrijd opent zoals gewoonlijk 2 maanden van te voren op 31 Juli 2019

De wedstrijdcommissie…
Nieuws van de baan…


Ondanks de boven vermelde ‘komkommertijd’ is het zeker niet zo dat er op de baan niets gebeurt…

Er zijn weer een aantal nieuwe driving range ballen aangeschaft, zodat de oude in de automaat vervangen kunnen worden. Tevens is er een andere fairwaymaaier in gebruik genomen die meer capaciteit heeft, waardoor de greenkeepers beter in staat zijn om het hard groeiende gras op een acceptabele lengte te houden.

De greenkeepers rijden rond in een nieuwe ‘bolide’: er is voor hen een nieuwe accu buggy gearriveerd met een werkbakje erop. De stinkende benzine buggy is bedankt voor jaren trouwe dienst.

Wellicht heeft u het al gezien op het terras: er is een nieuwe menukaart in het restaurant. Een van de nieuwe ‘vaste’ items is de plate kibbeling geworden. Bakkerij van Harberden (u weet wel, uit het dorp) bakt speciaal voor ons 2 soorten ‘golfboterhammen’: wit en donkerbruin.

Als laatste nieuwtje kunnen wij nog melden dat begin juli Patty ons team komt versterken, bij velen nog bekend van de shop een aantal jaren terug. Alle reden dus om de borden eens te laten rammelen bij ons!

Groeten  van Team Catharinenburg


Weet u het nog…???


Sommigen van u herinneren zich het vast nog wel, anderen kunnen zich er waarschijnlijk geen voorstelling bij maken, maar ergens is Catharinenburg begonnen. In onze jubileumjaren hebben we daar aandacht aan besteed. Toch kregen we nog een leuk artikel binnen van één van onze leden, we willen dit toch graag met u delen. Leuk voor de herinnering en verbazing.

BEDRIJVENDe Cross Country voor bedrijven is verschoven van
28 september naar 29 september 2019.
SGNL in en out...


Golfclub GC Roxenisse is aangesloten bij de SGNL en er zijn wat verschuivingen. We publiceren de up-to-date lijst.


Grappig…


In een gedichtenboekje van Levi Weemoed kwam één van onze leden een gedichtje tegen over golf, graag wil zij dit met u delen.

Net als hij roept
dat zij totaal
niet golfen kan

Slaat zij een
hole-in-one
in zijn hersenpan!!!!


Prachtige natuur….


Het is altijd weer genieten op onze mooie baan, niet alleen van het spelletje golf maar zeker ook van alles wat groeit en bloeit. Jonge vogels bevolken de baan, we hebben “onze”  lepelaar weer mogen verwelkomen. Eén van onze leden heeft een prachtige foto opgestuurd van een wilde orchidee nabij hole 17.


Welkom…


Ook in deze nieuwsbrief mogen we nieuwe leden waaronder ook nieuwe jeugdleden welkom heten en aan u voorstellen:

Dhr. D.M. Alberga
Dhr. R.P. Bastemeijer
Sam Bouwman
Pim Breen
Veerle Breen
Mevr. J. Feteris-Olthuis
Dhr. M. Groenendijk
Stan Hakkenbrak
Noud Heestermans
Dhr. B.M. Hoornweg
Mevr. M. Hoornweg-Bossema
Dhr. G. Ipenburg
Dhr. M. de Jong
Dhr. A.M. de Jong
Mevr. H.M.W. de Jong-Peters
Dhr. M.J.A.F. van de kamp
Mevr. M. Klink
Dhr. P. Kreukniet
Mevr. K.L. Kreukniet-Anstey

Mevr. G.W.M. van Leeuwen
Dhr. D. Lok
Dhr. A.R. Medendorp
Dhr. H.P. Mulder
Dhr. A.J. van Munster
Mevr. K. van Munster-Helder
Luc Rijsdijk
Dhr. H. Riksman
Mevr. P. Riksman-Sweeney
Dhr. M.M.G. Schenkenberg
Dhr. P.B.L. Schlaghecke
Mevr. E.J.M. Schlaghecke-van Dun
Mevr. C.J. Stouthandel
Dhr. J. Verbeek
Dhr. M. WagemansWe wensen u veel golfplezier!


Wist u dat we ook op facebook te vinden zijn:

Facebook
Facebook

Website
Website


   Wilt u weten wat onze adverteerders in huis hebben,   
   klik op de advertentie en maak kennis!   
Ons mailadres is:redactie@gcroxenisse.nl