plaatselijke regels2018-10-29T12:52:49+00:00

 

Plaatselijke regel(s), niet vermeld op de scorekaart.

Per ongeluk bewogen bal(merker) op de green (regels 18-2,18-3 en 20-1)

Indien de bal van de speler op de green ligt, volgt er geen straf als de bal of de balmerker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddies of uitrusting wordt bewogen. De bewogen bal of balmerker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in de Regels 18-2, 18-3 en 20-1. Deze plaatselijke regel is alleen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmerker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.
Noot: Indien wordt vastgesteld dat de bal op de green is bewogen als gevolg van wind, water of een andere natuurlijke oorzaak zoals door de zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmerker die onder gelijke omstandigheden is bewogen, moet worden teruggeplaatst.

Straf voor overtreding van de plaatselijke regel:

Matchplay – verlies van de hole

Strokeplay – twee slagen

Plaatselijke regel 25-1 i.vm. tractorsporen

De rietkragen zijn op ettelijke plaatsen mooi opgeschoond, maar hier en daar heeft het werken met de tractor zijn sporen achtergelaten. Indien een speler met swing, stand of ligging hinder ondervindt van deze sporen, dan mogen deze sporen als abnormale terreinomstandigheden volgens regel 25-1b ontweken worden. Een speler mag ervoor kiezen om te ontwijken en moet dan droppen niet dichter bij de hole binnen het dichtstbijzijnde punt waar men geen last meer heeft van de belemmering.

Straf voor overtreding van de plaatselijke regel:

Matchplay – verlies van de hole

Strokeplay – twee slagen

Plaatselijke regel – plaatsen  (periode van 1 november tot en met 30 april)

Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden verplaatst of opgenomen en worden schoongemaakt. De speler moet de bal plaatsen binnen 15cm van de plaats waar hij oorspronkelijk lag, maar niet dichter bij de hole.

De speler mag de bal eenmaal verplaatsen of plaatsen en nadat de bal is verplaatst of geplaatst is hij in het spel.

Straf voor overtreding van de plaatselijke regel:

Matchplay – verlies van de hole

Strokeplay – twee slagen