De natuurliefhebber, de watersporter en de genieter van stilte en rust vinden op en om ’Catharinenburg’ alles wat hun hartje begeert. Voor één categorie is het resort een waar paradijs, de golfer. Want wat is mooier dan even een paar uurtjes vrijmaken voor uw favoriete sport?
Direct achter de golfbaan ligt het grootste zoutwatermeer van West- Europa: de Grevelingen. De oevers en eilanden huisvesten een schat aan flora en fauna. Excursies onder deskundige leiding laten de bezoeker o.a. kennis maken met de Slikken van Flakkee.

De Noordzee ligt op nog geen 10 kilometer afstand van ’Catharinenburg’. Ideaal voor de liefhebbers van een flinke strandwandeling of om lekker uit te waaien in de zilte zeelucht.

De polder waarin ’Catharinenburg’ is gelegen is rond 1480 ontstaan als de polder ’Roxenisse’. Eigenlijk vormt het een van de uitbreidingen van de polder ’Dirksland’, die al in 1416 werd omdijkt en van waaruit men de noordelijk hiervan gelegen gorzen in een later stadium heeft ingedijkt. In de polder zelf zijn twee historische boerderijen: ’de Halsstee’ en de ’Catharinenburg’ te zien. Bij de Catharinenburg is tegenwoordig de golfbaan gesitueerd en zal Resort ’Catharinenburg’ worden gerealiseerd.