Parhole 2021-08 – 16 mei 2021


Terras weer geopend!!!
Zoals u heeft kunnen horen, mogen we vanaf a.s. woensdag 19 mei ruimere openingstijden hanteren op het terras. Het terras zal dan geopend zijn van 08.00 – 20.00 uur. Wat blijft, is het reserveren. U bent verplicht bij binnenkomst te reserveren én een gezondheidscheck in te vullen. Dat kan als u via de ingang loopt en niet vanaf het terras. Daarnaast mogen er nog steeds maar 2 mensen aan een tafel en mag er niet met stoelen worden gesjouwd. Verder blijft ook de 1,5 meter regel onverminderd van kracht én blijven mondkapjes in het clubhuis verplicht, ook als u alleen van het toilet gebruik maakt. Er is voor 38 mensen capaciteit op het terras. Zeker op drukke dagen kan dit betekenen dat het personeel u na enige tijd mag verzoeken om plaats te maken, zodat zoveel mogelijk mensen een drankje kunnen drinken. Dit zal gebeuren op volgorde van binnenkomst.

Nogmaals oproep…
De oproep is al eerder gedaan in een nieuwsbrief, maar leren zit in de kracht van de herhaling. Nog steeds treffen we in de baan veel peuken aan, hoewel er toch op iedere hole prullenbakken staan. Uw medespelers en het bestuur zouden het enorm waarderen als u uw peuken verzamelt en zelf opruimt.

Marshallplan…
U bent er inmiddels aan gewend: onze marshalls. Zij rijden tussen 11.00 en 15.00 uur rond om te kijken of de flights goed doorstromen en of de regels nageleefd worden. Het bestuur is samen met de baan bezig met een marshallplan, zodat de marshalls en de spelers precies weten wat de bevoegdheden en plichten van eenieder zijn. Binnenkort zullen wij dit plan aan u presenteren.
We kijken alweer terug op een mooie dag! Helaas werden de laatste flights verrast door een enorme regenbui, daarom is voor de flights die moesten stoppen de vorm alsnog omgezet naar een 9-holes event, zodat zij ook kans konden maken op ‘prijzen’ Neary heren:               Albert Jelsma Neary dames:             Margriet Bijleveld 18 holes heren:           1. Rob van Battem 2. Ricardo van Horssen 18 holes dames:         1. Stephanie de Kruijf 2. Dolores van Zanten 9 holes heren:             Richard van Bregt 9 holes dames:           Marion van Bregt (it’s all in the family!) Voor deze mensen ligt een presentje klaar in het clubhuis!

Par3 events…
Zoals beloofd, gaan we door met de Par3 events. Leuk om te zien hoe het meest recente event erg druk werd bezocht!
Zaterdag 5 juni Zaterdag 3 juliZaterdag 31 juli
eerste start om 09.00 uur eerste start om 09.00 uur, (mogelijk ook ingebruikneming nieuwe green hole 4/13, daarover later meer) eerste start om 09.00 uur.
Wij willen benadrukken dat deze events in eerste instantie zijn bedoeld voor beginnende golfers en Par3 leden, die worden begeleid door leden van de grote baan. Als er te veel inschrijvers zijn buiten deze categorie, dan moeten we die helaas naar de reservelijst verplaatsen. Inschrijven kan op de gebruikelijke manier via de site.

Van de baancommissie…
De greenkeepers blijven hard aan het werk om de baan beter en mooier te maken: Nu het gras weer groeit knappen de greens langzaam wat op. De komende week plannen de greenkeepers afhankelijk van de weersomstandigheden een nieuwe ronde van verticuteren en zanden van de greens. Er waren nogal wat klachten over harde tee-boxen op hole 12. Vorige maand was er hier en daar graafwerk o.a. tussen de green van 11 en de gele teebox van 12. Dit was om de watertoevoer naar de sprinklers  daar zo veel mogelijk op te voeren, zodat de tee-boxen meer beregend kunnen worden. De hoop  is dat de tee-boxen daardoor wat zachter blijven. Tussen hole 1 en hole 18 is een grote wilg gesneuveld bij de laatste storm. Deze was bij de opruimactie van oude wilgen en populieren nog blijven staan, maar nu greep moeder natuur zelf in. Inmiddels is de boom al  opgeruimd. Op verschillende plaatsen beginnen nu de nieuwe bomen uit te lopen en te bloeien. Tussen hole 10 en 18 staat een rij notenbomen, bij hole 12 Gieser Wildeman stoofperen en bij de oefengreen bij hole 10 een aantal beuken. Verder zijn de bloemenstroken weer ingezaaid.

Wist u dat we ook op facebook te vinden zijn:
Facebook
Facebook
Website
Website

   Wilt u weten wat onze adverteerders in huis hebben,       klik op de advertentie en maak kennis!   
Ons mailadres is: redactie@gcroxenisse.nlRedactie en vormgeving: Redactie: Margreeth van der Vlis – van Bennekom Redactie & Vormgeving: Ineke Veger-Kranenburg