Parhole 2021-05 – 9 april 2021


De pen van de voorzitter…
Ondanks het prille seizoen heeft er zich er al heel wat afgespeeld op golfbaan Catharinenburg. De ‘afslag’ van het seizoen begon met het drukbezochte Hot Chocolate event, direct daarna gevolgd door het Par-3 event. Beide dagen waren ondanks de geldende maatregelen een buitengewoon succes. Op Goede Vrijdag was er het traditionele Paas evenement, wat met een kleine honderd deelnemers ook geslaagd mag worden genoemd (ondanks het koude weer). Een belangrijke gebeurtenis was natuurlijk de ALV van 2019.  Het heeft het voormalig bestuur veel hoofdbrekens en tijd gekost om een digitale ALV op te zetten; een draaiboek was immers niet voorhanden. Bedenk daarbij dat het ook nog eens vrijwilligerswerk werk is; dat wordt dikwijls vergeten.   De wijze waarop dit is opgezet en uitgevoerd verdient daarom een pluim. Dit brengt mij vervolgens op de verkiezing van het nieuwe bestuur. Namens de nieuwe bestuursleden Pieter Troost en ondergetekende wil ik de leden bedanken voor het vertrouwen. We gaan er met veel enthousiasme tegenaan. Gesteund door ervaren leden van het Algemeen Bestuur gaan we ons bezig houden met -zoals dat zo keurig in de statuten staat beschreven- “het behartigen van de belangen van haar leden voor zover dit verband houdt met de golfsport en het bevorderen van onderling contact tussen de leden”. Wat mij betreft zijn dit de pijlers voor onze golfvereniging. Ook staat vermeld in de statuten “het organiseren van en (doen) deelnemen aan wedstrijden”. Dat brengt mij bij de commissies: onontbeerlijk binnen een vereniging. Helaas zijn de wedstrijdcommissie en de regel- en handicap onbemand. Aan vrije tijd van onze leden ontbreekt het niet, kijkend naar de hoeveelheid auto’s op een doordeweekse dag. Dus meldt u aan. Dat wordt door de voorzitter gewaardeerd en beloond met een drankje, gezellig op het terras zodra dit is geopend. Dit natuurlijk met instemming van onze ‘rentmeester’. U zult ongetwijfeld hebben opgemerkt dat de baaneigenaar druk bezig is met het aanbrengen van verbeteringen. De voorzitter hoort uiteraard ook de kritiek en verhulde ergernis van sommige leden over de baan. Daar gaan we wat aan doen. In overleg met de baaneigenaar gaan we 2 vrijwilligersdagen organiseren. Dat geeft u, samen met de baaneigenaar, de gelegenheid om de baan te optimaliseren en u kunt later, spelend op de baan, genieten van uw eigen inspanning. Tenslotte, zoals ook gezegd tijdens mijn korte toespraak tijdens de ALV, kunt u mij altijd aanspreken indien u vragen en of opmerkingen heeft. Ik wens u namens het Algemeen en Dagelijks Bestuur een fijn golfseizoen! Han Mulder, voorzitter

De uitslagen van de PAR-3…
Het is alweer even geleden, maar wij zijn u nog de uitslagen schuldig van het Par3 event vorige maand. Jos de Raaij heeft zijn stinkende best gedaan om uitslagen te produceren van deze bijzondere wedstrijdvorm (waar hij gelukkig ook zelf de hand in had). Het is teveel om deze in de nieuwsbrief te zetten, maar u kunt ze vinden op de pagina ledeninformatie op de site.

De avonturen van Maas…
Een aantal keren heeft u in het clubhuis Sonja de Groot kunnen aantreffen. Zij zat daar om boeken, kalenders, kaarten en knuffels te verkopen voor de Stichting Maas. Sonja’s kleinzoon Maas heeft kanker gehad en is daarvoor behandeld in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. De allerliefste wens van Maas is duidelijk: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar een magisch medicijn voor kinderen met kanker. Mensen om de familie heen hebben daarom het boek en aanverwante artikelen gemaakt en de stichting Make-a-Wish is ook bezig om daarvoor geld te genereren. 100% van de opbrengst gaat naar het MCU. U heeft zich niet onbetuigd gelaten: op de foto kunt u zien hoe blij Maas is met het opgehaalde bedrag van €1321.70. Zijn dank is groot!

Ze komen er weer aan de demodagen…        (advertorial)
Een nieuw seizoen met nieuwe clubs?
Callaway Demomiddag 17 APRIL op de drivingrange vanaf 12:00 uur Alle nieuwste APEX clubs Epic Flash frame drivers, TEN Odyssey Putters Reserveren? Bel Leo van Bennekom: 0653967738
PING Demomiddag 24 APRIL op de drivingrange vanaf 12:00 uur Alle nieuwste G425 clubs, G425 driver en FWW, HEPPLER Putters Reserveren? Bel Leo van Bennekom: 0653967738

Van de baan….
Het zal u ongetwijfeld al opgevallen zijn dat de baan weer qualifying is. Dat wil nog niet zeggen dat hij al in topconditie verkeert, maar dat heeft alles te maken met het weer. Door het koude weer zit er nog geen groei in de baan, wat wel nodig is om betere speelcondities te krijgen. De greenkeepers blijven in de tussentijd hun uiterste best doen! Een ander opvallend iets in de baan is de komst van nieuwe bomen. Enige tijd geleden zijn er veel oude en/of zieke bomen gekapt, daar is inmiddels alweer een flink aantal bomen voor teruggezet, waaronder een aantal fruitbomen. Bomen is wellicht nog een groot woord, maar het begin is er! Verder worden op diverse plekken nieuwe sproeiers geplaatst, zodat we in tijden van droogte het gras toch groen kunnen houden.

Clubhuis… 

Met ingang van april zijn de openingstijden van het clubhuis 08.00 – 19.00 uur. Op dit moment is de laatste tijd die u kunt reserveren rond 19.00 uur. Naast de koffie, thee en chocomel ‘to go’ zijn er vanaf heden ook ‘broodjes to go’. Er zal worden gewerkt met ‘broodjes van de maand’, deze maand is dat het Broodje Gezond.

De digitale wereld dichtbij…
Tijdens de eerste drie events van dit seizoen is iedere speler zich bewust geworden van de noodzaak van de ‘intogolf’ app op de telefoon (eigenlijk geen app, maar een webpagina). Het viel voor sommigen niet mee, maar onder de bezielende leiding van Jos de Raaij heeft een groot aantal leden nu de gelegenheid om wedstrijdscores en qualifying kaarten in te voeren in de app. Maar.. er is meer! Al het nieuws dat onze webmaster Ruud Hollander plaatst bij de mededelingen op uw dashboard, zijn ook in deze app te vinden. Als er een nieuw bericht is, gaat de button ‘berichten’ direct knipperen als u de app opent. U hoeft de ‘app’ dus niet te ‘bewaren’ tot een wedstrijd, maar u kunt er ook uw starttijden, de ledenlijst, de baanplanner, de wedstrijden, uw scorekaarten én uw NGF pas vinden. Heeft u de ‘app’ nog niet?  Ga dan naar www.Roxenisse.prowaregolf.nl/mobile/. Deze webpagina moet u dan op uw beginscherm zetten, zodat u die desgewenst snel kunt openen. Op de site van Catharinenburg  staat een uitgebreide handleiding, die u kunt vinden via de volgende link: https://www.catharinenburg.nl/golfclub-roxenisse-melissant/ Na het lezen van de handleiding nog steeds vragen? Kom met uw smartphone en uw inlogcodes van onze site naar het clubhuis, daar is ongetwijfeld iemand die u kan helpen.

NGF pasjes…
Als u een fysieke NGF pas had ‘besteld’, dan kunt u die afhalen in het clubhuis (uiteraard na betaling van de factuur). Alle andere leden kunnen hun pasje zien in de intogolf app. Opvallend daarin is, dat u tegenwoordig niet alleen maar een NGF-nummer heeft, maar ook een zogenaamd GSN (Golf Service Nummer). Beide nummers staan op uw kaartje: bovenaan uw NGF nummer, het GSN nummer begint met de letters NL.

Wist u dat we ook op facebook te vinden zijn:
Facebook
Facebook
Website
Website

   Wilt u weten wat onze adverteerders in huis hebben,       klik op de advertentie en maak kennis!   
Ons mailadres is: redactie@gcroxenisse.nl
Redactie en vormgeving: Redactie: Margreeth van der Vlis – van Bennekom Redactie & Vormgeving: Ineke Veger-Kranenburg